mandag den 9. december 2013

Ungdomskonference i Bo

Den 21.-24. november blev der holdt en ungdomskonference indenfor det Anglikanske stift her i Bo. Der var inviteret ca. 10 medlemmer fra hver af ungdomsgrupperne i de forskellige sogne. I alt var der budgetteret for 100 mennesker, men der endte med at komme 10-20 mere end planlagt, hvilket efter sigende skulle være meget normalt her i Afrika. Der var lagt program fra fredag d. 22. om morgenen, og hele konferencen skulle slutte d. søndag d. 24. efter en youth thanksgiving service. Lige som så mange andre programmer (deriblandt gudstjenester) her i Sierra Leone, var det meget tæt pakket, og med meget få/slet ingen pauser. Det hjalp heller ikke just at programmet blev rykket allerede fra morgenen af, med morgenmad der blev serveret ca. en time senere end planlagt. Dette gjorde at der lørdag næsten ikke var tid til at fodbold, som der ellers stod på programmet, til stor forargelse hos mange drenge! Alt i alt meget forventeligt i forhold til hvad vi ellers har erfaret hernede…
Vi var blevet sat til at stå for noget diskussion, som vi også havde holdt for de unge i Bo, med udgangspunktet i konferencens tema ”Remember your creator in the days of thy youth” – Prædikerens bog 12,1. En ting vi havde tænkt meget på at vi gerne ville dele med de unge hernede, var begrebet nåde. Generelt er folk ikke sene til at sige at ting kun kan lade sig gøre ”by Gods grace”, så de har tydeligvis hørt om begrebet før, men vi synes ofte det virkede som om at folk mente at man kunne gøre sig fortjent til himmeriget gennem det man gjorde, eller i hvert fald at Gud ville velsigne en hvis man fulgte Guds vilje. Et af emnerne vi derfor gerne ville have de unge til at diskutere var derfor nåde. Et andet handlede om hvorfor vi skal handle efter Guds lov, og Guds kærlighed til os. Vi fik alle tre nogle rigtig gode diskussioner, og kom frem med nogle pointer, som vi synes var rigtig vigtige! Vi havde set meget frem til især denne del af konferencen og bedt meget for det, så vi var rigtig glade for at Gud havde været med os!
Generelt var konferencen helt klart en succes, men med plads til mange forbedringer! Det er kun andet år at konferencen er blevet holdt, og er i øjeblikket hovedsageligt finansieres gennem penge fra Danmark, som gruppen ”Light of the Youth”, bestående af tidligere volontører i Sierra Leone, får samlet ind. Vi har et håb om at konferencen engang kunne blive uafhængig af danske donationer, men der er stadig lang vej. ”Sustainability” var også et emne der blev snakket om under konferencen, og et emne, som vi som volontører for alvor har fået øjnene op for! Vi har været ude og besøge det anglikanske stifts forskellige sogne, og man kan virkelig tydeligt mærke forskel på hvor der sker noget; De steder hvor folk har fået meget hjælp efter krigen er hurtige til at spørge efter mere hjælp, og der sker ikke lige så meget her, som der gør, de steder hvor hjælpen ikke er kommet frem. Det har været meget tydeligere end jeg personligt havde forestillet mig, og det har virkelig sat nogle tanker i gang!

Det er altid godt at blive mindet om Guds nåde, så blog-indlæggets rytme er denne gang Amazing Grace, men på bas, spillet af Victor Wooten (FANTASTISK bassist!). Amazing Grace er desuden en sang jeg efterhånden driver Asbjørn og Simon til vandvid med, da jeg synger den hver gang jeg er i bad… Godt at vi snart skal hjem ;)
http://www.youtube.com/watch?v=PA-ZKDOoBnk


Glæder mig til snart at se jer alle sammen og kære Danmark igen – Guds fred, Joel!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar